Bine ai venit,
Vizitator
. Trebuie
să te autentifici
sau
să îţi creezi un cont
.
Februarie 09, 2012, 04:17:46 am
o ora
o zi
o săptamană
o lună
Timp nelimitat
Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Caută:
Căutare detaliată
Priki! Bine ai venit in forum!
Clubul parintilor
Educatie, probleme, perspective
Adolescentul si Biserica
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
« mesajul precedent
următorul mesaj »
Pagini:
[
1
]
Autor
Subiect: Adolescentul si Biserica (Citit de 2197 ori)
similoreg
Sr. Member
Calificativ: +5/-1
Deconectat
Adolescentul si Biserica
«
:
Iulie 29, 2008, 09:58:07 pm »
Adolescentul din ziua de azi mai doreste sa Il cinsteasca pe Dumnezeu? Cat de des frecventeaza el Biserica?
Memorat
dida
Newbie
Calificativ: +0/-0
Deconectat
Răspuns: Adolescentul si Biserica
«
Răspunde #1 :
Iulie 29, 2008, 10:19:06 pm »
Da, eu cred ca adolescentii doresc sa-l cinsteasca pe Dumnezeu. Daca atmosfera din biserica ii face sa se simta iubiti si acceptati, adolescentii frecventeaza biserica. Si nu numai ca frecventaza, dar se si implica in activitatile bisericii.
Memorat
laura
Sr. Member
Calificativ: +3/-3
Deconectat
«
Răspunde #2 :
August 24, 2008, 05:29:19 pm »
Eu sunt o fata de 13 ani si pot sa spun ca eu sunt foarte atasata de biserica ...Daca nu ma duc intr-o sambata ...nu ma simt bine toata saptamana ...Anul asta am lipsit de la biserik doar de 4 ori !
Memorat
LidiaD
Jr. Member
Calificativ: +4/-1
Deconectat
«
Răspunde #3 :
August 25, 2008, 07:45:47 pm »
Sunt si adolescenti care au un stil mai "rebel' si sunt priviti cu multa suspiciune de cei mai conservatori. Se intampla de multe ori ca adolescentul sa se simta marginalizat si sa se inchida in sine sau, mai rau, sa considere mersul la biserica o corvoada. Ce parere aveti: trebuie acceptat asa si inteles pe deplin sau trebuie sa i se explice ca, avand un stil iesit din comun, nu da dovada de sfintenie....
Memorat
similoreg
Sr. Member
Calificativ: +5/-1
Deconectat
«
Răspunde #4 :
August 25, 2008, 08:05:35 pm »
Majoritatea problemelor pe care le avem astazi zic io, sunt din cauza lipsei de comunicare, fie intre soti, intre parinti si copii, intre frati, vecini....si enumerarea poate continua. Cred ca pe calea dialogului multe probleme isi gasesc rezolvarea.
«
Ultima modificare: August 29, 2008, 05:44:42 pm de către similoreg
»
Memorat
dida
Newbie
Deconectat
«
Răspunde #5 :
Septembrie 01, 2008, 03:08:51 pm »
Buna,fetelor! Imi era dor de voi.....am fost plecata in vacanta si nu am mai intrat pe net........Dar iata-ma aici din nou impreuna cu voi!
LidiaD...raspunsul tau ma provoaca la raspuns...........doar ca o sa fie cam lung......
Hai sa vedem.....daca punem in contrast un adolescent "rebel" cu unul "din cei conservatori" ....suntem inclinati sa-l vedem "bine" pe conservator si "rau" pe rebel........dar ce bine ca Dumnezeu nu se uita la ce ne uitam noi!...un rebel poate fi o persoana nonconformista dar sincera.......Numai Dumnezeu cunoaste inima! Un adolescent rebel este o continua provocare pentru parinti(o spun din experienta) si pentru cei din Biserica. Dar daca exista iubire din partea familiei si din partea Bisericii, adolescentul rebel devine un adolescent cooperant si util in familie si in Biserica. Solutia este DUMNEZEU si DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE.
Exista si exceptii........dar exista si remediul : multa rugaciune si multa dragoste! Adica aceeasi solutie:DUMNEZEU!
In privinta "stilului iesit din comun"..........se poate discuta mult(si bine!) Nu prea inteleg la ce te referi dar "comun" nu inseamna intotdeauna "bine" sau "ideal".......
Iar daca un adolescent este mai deosebit de ceilalti si noi ii spunem "mai rebel" nu cred ca ar trebiu sa ne straduim sa-l face un "adolescent comun" ci cred ca ar trebiu sa-l respectam si sa-l ajutam sa-l cunoasca pe Dumnezeu....daca nu din Biblie,ca e mai greu, atunci din exparienta noastra personala ca e mai usor si, poate , mai convingator....
Memorat
LidiaD
Jr. Member
Calificativ: +4/-1
Deconectat
«
Răspunde #6 :
Septembrie 02, 2008, 11:40:07 am »
Eu spuneam ca in multe cazuri astfel sunt priviti asemenea adolescenti....de cei din biserica, nu de mine!! Eu lucrez cu adolescenti si copii atat la scoala cat si la biserica si, sincer, le acord o atentie mai mare celor pe care ii vad mai retrasi din cauza ca sunt priviti de undeva de sus. Eu stiu ce inseamna sa stai undeva, intr-un colt, nebagat in seama, pentru ca si eu am trecut, adolescenta fiind, pe aici...
Memorat
dida
Newbie
Deconectat
«
Răspunde #7 :
Septembrie 03, 2008, 10:03:39 pm »
Scuze LidiaD daca raspunsul meu te-a ofensat in vreun fel. Nu aveam intentia asta... si daca raspunsul meu lasa sa se intrevada ca as fi inteles ca tu ai fi printre aceia care ii privesc cu suspiciune pe unii adolescenti.....imi pare rau. Dimpotriva, am observat la tine mult respect si dragoste pentru adolescenti. Eu am scris ceea ce cred eu despre aceasta problema, care este intr-adevar o PROBLEMA, si n-am scris decat putin din ceea ce cred...
Memorat
Pagini:
[
1
]
« mesajul precedent
următorul mesaj »
Schimbă forumul:
Selectează o destinaţie:
-----------------------------
General
=> Probleme tehnice - site si forum
=> Anunturi echipa de coordonare
=> Sondaje
=> Concurs
=> Evenimente
Spatiu destinat copiilor si doar copiilor!
=> Forum copii
Planificare familiala
=> Sarcina
=> Sanatatea viitoarei mamici
=> Cum alegem locul nasterii
=> Ce luam cu noi la spital?
Clubul parintilor
=> Ingrijire, alimentatie, sanatate
=> Activitati creative pentru dezvoltarea abilitatilor copilasului tau
=> Sanatatea, educatia si comportamentul prescolarilor si scolarilor
=> Crestere, dezvoltare, sanatate, comportament
=> Educatie, probleme, perspective
=> Tu cum ai rezolvat o problema de sanatate?
Utile
=> Perspective si retrospectiva vacanta 2009 - destinatii, hoteluri, etc
=> Concedii, vacante - 2008
=> Ai auzit, ai vazut, ai verificat!
=> Legislatia la zi
=> Amenajarea casei
=> Retete
=> Lucruri interesante de pe internet
=> Umanitar