Priki! Bine ai venit in forum!
Mai 18, 2012, 08:14:41 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]   In jos
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: Depresia  (Citit de 1314 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
LidiaD
Jr. Member
**

Calificativ: +4/-1
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : August 18, 2008, 11:26:49 »

V-ati confruntat cu depresie dupa nastere? Cum ati depasit aceste momente? 
Memorat
LidiaD
Jr. Member
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : August 18, 2008, 11:29:18 »

Am auzit (si citit) ca unele mame, mai ales dupa prima nastere, trec printr-o perioada de depresie. Unele trec usor, altele mai greu. Daca ati trecut prin asa ceva, tare m-as bucura sa stiu cum ati depasit acele momente......
Memorat
similoreg
Sr. Member

Calificativ: +5/-1
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : August 18, 2008, 10:08:35 »

Stai linistita Lidia. Io n/am avut nici o depresie dupa nici una din nasteri. Cred ca e o fitza a unor mamici si au gasit o scuza pt isteriile pe care le au atunci cand isi dau seama ca au mai mari responsabilitatzi, si atunci....au depresie postnatala.  Cheesy
Memorat
laura
Sr. Member

Calificativ: +3/-3
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : August 20, 2008, 12:39:18 »

acesta nu trebuia sa fie spatziu destinat copiilor si doar copiilor? Huh? Huh? ???nu mi se pare corect!aici se posteaza num ai lucruri pt copii nu si pt adultzi Huh? Huh? Huh? Huh?
Memorat
LidiaD
Jr. Member
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : August 20, 2008, 03:21:22 »

Draga Laura, intrebarea mea este adresata mamelor si nu copiilor!! OK??
Memorat
dida
Newbie
*

Calificativ: +0/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Septembrie 16, 2008, 12:07:11 »

Experienta nasterii si a maternitatii poate sa aiba un impact foarte mare asupra noastra, a femeilor, si tocmai de aceea apare depresia dupa nastere. Dar aceasta "depresie" apare, cred eu, tocmai datorita noutatii situatiei... adica, mai multa oboseala,  mai multa responsabilitate, mai putin timp... la urma urmei, ai dat viata unei fiinte,  unei personalitati distincte, care cere toata atentia ta, tot timpul tau, toata dragostea ta, care depinde de tine, ca mama, din toate punctele de vedere...
   Daca sotul preia o parte din indatoriri, si isi face timp sa stea cu proaspata mamica si cu bebelusul, atunci nu mai exista nici o depresie.
Memorat
dia
Newbie
*

Calificativ: +0/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Decembrie 16, 2008, 03:54:40 »

eu am nascut 2 copii la scur timp 1 an si 4 luni
pot sa spun ..si cei cunoscuti si f apropiati ca am trecut printr-o perioada dificila
Cred ca a aparut in urma supara solicitarii, ruperii brusc de activitatiile cu care eram obisnuita inainte..de ex serviciul pe care l-am avut(nu stiu alte persoane cum sunt dar eu chiar am fost indragostita de serviciul meu , asteptam cu nerabdare a doaua zi pt a merge). venirea pe lumme a copilului m-a incanta dar nu stiam ceea ce implica si cred ca schimbarile bruste cum am mai spus si cele hormonale si cele sociale si mai stiu eu care m-au afectat.
va dati seama cand a venit si al doilea copilas cam in ce stare am fost...
eu cred cu tarie ca sunte construiti diferit...si ne afectam sa jic asa diferit..insa a fost greu.
prin meseria ca re o am ma concetrez asupra celor din jur si  dupa un an mi-am dat seama ca ar trebui sa pun in aplicare ceea ce ii invat si pe altii si asa am facut astfel mi-am dat seama ca sufar de depresie..am facut tot ce mi-a stat in putere sa rezolv.
1. comunicarea cu cei din familie este foarte importanta..inlaturarea orcarei bariei in timpul discutiei..o discutie care sa trezeasca pe cei din jur de starea in care te afli si depasirea simtamintelor de rusine atunci cand trebuie sa ceri ajuto. suntem fiinte limitate din pct de vedere fizic si psihis si este normal sa cer ajutor si sa il primesti.
2. un moment de relaxare...eu mia-m lasat sotul 1 ora jumate 4 zile pe saptamana si am fugit la fitness...mi-am refacut tonusul muscular, mi-am relaxat creierul si cel mai imp dureriile de spate!
3. trebuie sa iti constientizezi partenerul ca si el poate face ceea ce faci tu , ii arati cum ..pas cu pas si va invata, si sa ii dea sa mance copilului si sa faca curat si sa schimbe scutece s.a.m.d.
4. guri de aer zilnice si daca nu se poate din cauza vremii o portie de somn sau altceva care te relaxeaza. suna o prietena vb ce va trece prin cap, faceti niste clatite simancati-le pe toate daca aveti chef,
rasfatati-va pe voi fiti un pic egoiste si puneti-va la dispozitia dvs pt macar 1 oara pe zi
succes
eu am reusit!
Memorat
Pagini: [1]   In sus
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.065 secunde cu 30 cereri.