Priki! Bine ai venit in forum!
Mai 18, 2012, 08:15:59 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]   In jos
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: Polipii  (Citit de 910 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
similoreg
Moderator
Sr. Member

Calificativ: +5/-1
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : August 20, 2008, 11:46:41 »

Zilele trecute fiul meu cel mare a fost operat de polipi. Daca va intereseaza subiectul sunt in tema 
« Ultima modificare: Septembrie 05, 2008, 04:35:36 de către similoreg » Memorat
similoreg
Moderator
Sr. Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Septembrie 05, 2008, 04:41:43 »

Polipii se opereaza doar iarna sau vara, altfel ei cresc din nou. Interventia a durat 5 minute. Copilul a fost asezat pe un scaun, legat de maini si de picioare, spreiat in gura, (anestezie locala) si prin gura i s/au taiat polipii. Am stat internati in spital pana seara, ca sa nu apara vreo complicatie, seara afost controlat din nou de medicul care l/a operat si ne/a lasat acasa.
Memorat
mona
Newbie
*

Calificativ: +2/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Septembrie 08, 2008, 01:08:01 »

Vineri l-am operat pe baiatul meu de 4 ani jumate de polipi. Operatia s-a facut cu anestezie generala, in bucuresti numai asa se face, si daca nu se facea nici nu as fi acceptat sa il operez. Mi se pare barbar sa operezi copilul pe viu legat de maini si de picioare. Nici nu vreau sa cred ca mai exista inca asa ceva in zilele noastre....dar vad ca inca se practica.
 La noi s-a facut cu anestezie generala prin intubare , in 15 minute s-a terminat cu tottul anestezie si operatie. Am stat 2 ore dupa operatie si apoi am plecat acasa. Deja dupa 2-3 ore copilul a fost la fel de vesel ca inainte , nici nu a stiut ce i s-a facut. L-a mai durut putin gatul si il mai doare putin, desi nu prea cred, dar asa spune el ca sa nu manance cine stie ce.
As vrea sa te intreb cum a reactionat copilul dupa operatie, adica a mai sforait noaptea, ai observat vreo schimbare ? Albert dupa operatie sforaie noaptea, e a 3-a seara abia, medicul mi-a zis ca e posibil sa aiba o respiratie zgomotoasa  o saptamana sau doua. La voi a fost asa ?
Memorat
similoreg
Moderator
Sr. Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Septembrie 08, 2008, 03:41:42 »

Da, se pare ca se procedeaza diferit. Nici copilul meu nu a simtit nimic, i/am explicat inainte cum va decurge operatia, de ce e necesara, si ce se va schimba in bine dupa interventie. A fost f cuminte in timpul interventiei. Din cate am vazut eu la alti copii operati in aceeasi zi, au reactionat foarte urat, erau ff speriati si inainte si mai ales dupa operatie. Seara, pe al meu nu l/a mai durut nici gatul, iar in privinta sforaitului respira pe nas si prin somn, nu sforaia. Nu stiu daca e normal sau nu sa mai sforaie dupa operatie, poate alte mamici ar putea veni cu lamuriri. Ceea ce am observat si eu, si altii e ca nu mai vorbeste nazal, si acest lucru s/a observat deja dupa vreo 3/4 zile de la operatie.
    Ceea ce stiu e ca trebuie facut exercitii de respiratie cu copiii care inainte respirau pe gura, pt a se obisnui sa respire pe nas.

Sanatate multa!
Memorat
mona
Newbie
*

Calificativ: +2/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Septembrie 08, 2008, 07:19:24 »

Multumesc de raspuns, Multa sanatate si voua !!
Memorat
Pagini: [1]   In sus
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!
Pagină creată în 0.057 secunde cu 31 cereri.