Bine ai venit,
Vizitator
. Trebuie
să te autentifici
sau
să îţi creezi un cont
.
Februarie 08, 2012, 09:54:28 am
o ora
o zi
o săptamană
o lună
Timp nelimitat
Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Caută:
Căutare detaliată
Priki! Bine ai venit in forum!
Clubul parintilor
Sanatatea, educatia si comportamentul prescolarilor si scolarilor
(Moderator:
similoreg
)
sfaturi pt. sanatate
0 Utilizatori şi 2 Vizitatori pe acest subiect.
« mesajul precedent
următorul mesaj »
Pagini:
[
1
]
Autor
Subiect: sfaturi pt. sanatate (Citit de 1663 ori)
similoreg
Moderator
Sr. Member
Calificativ: +5/-1
Deconectat
sfaturi pt. sanatate
«
:
Iunie 08, 2008, 12:54:49 am »
Odata cu frecventarea gradinitei au inceput problemele de sanatate pt fiul meu . Ma refer la raceli, viroze...dar care erau frecvente si nu imi convenea sa il indop cu antibiotice pt ca ceaiurile si leacurile nemedicamentoase nu isi mai faceau efectul . Am incercat ceva natural. Am mers la Salina Turda (Cluj) cea mai nepoluata salina din tara, desi nu e prea cunoscuta, si imunitatea copiilor mei a crescut mult. Va recomand cu caldura acest lucru, si daca buzunarul va permite incercati si marea si salina, si rezultatele pozitive nu vor inceta sa apara.
Memorat
SORINA
Jr. Member
Calificativ: +3/-0
Deconectat
Răspuns: sfaturi pt. sanatate
«
Răspunde #1 :
Iunie 08, 2008, 03:33:16 am »
Si de la ce varsta poti duce copii la salina?
Memorat
similoreg
Moderator
Sr. Member
Deconectat
«
Răspunde #2 :
Iunie 08, 2008, 03:42:46 am »
Anul trecut am fost cu amandoi copii si cel mic avea 8 luni. Rezultatele s/au vazut. Nu s/au mai racit. Anul acesta am fost in mai ,
Memorat
eni
Newbie
Calificativ: +0/-0
Deconectat
«
Răspunde #3 :
Iunie 08, 2008, 07:25:01 am »
Buna ziua mamic/tatici.La salina nu are importanta la ce varsta il poti duce ,conteaza sa fie bine inbracat pentru ca sunt cu 5-8 grade mai frig ca afara sau vara chiar cu 12 grade mai frig.Aerul in salina este putificat si este indicat la tot felu de afectiuni bronhorespiratori
Memorat
eni
Newbie
Deconectat
«
Răspunde #4 :
Iunie 08, 2008, 08:00:52 am »
E foarte important sa sti sa-ti educi copilul de mic.Eu am o fetita de 5 ani si 9luni sa zicem ca am avut-o la o varsa mai anaintata si de acea am fost foarte atenta la fiecare gest sau actiune al ei.De la 1 an si ceva am invatat-o sa-si sufle nasucul si crdeeti-ma e foarte important acest lucru ,desi am duso in colectivitate nu e un copil deloc bolnavicios dar e drept ca de mica a fost foarte instruita,ea nu bea apa doar din sticla ei si poti muri de sete ca sticla nu ti-o da eventual apa iti pune in ceva dar nimeni nu pune gura pe sticluta ei ,daca tuseste cineva ii atrage atentia sa puna mana la gura si sa nu se apropie de ea,nici nu se joaca cu copii care sunt murdari si primul lucru care il face cand vine de la joaca e sa se spele pe manute,nu mananca nimic nespalat ,sau daca cineva a muscat din ceva ea nici nu mai pune gura ca zice sunt microbi,ii fac analize de scaun cam la 6-9 luni,si cred ca totul depinde de cum educi un copil trbuie sa stie sa se fereasca si sa se ingrizeasca,la gradinita multi parinti aduc copii bolnavi si chiar odata cad am atras atentia unui parinte ca copilul lui are febra de ce il aduce la gradi ca se inbolnavesc si alti copii stiti ce mia raspuns"pai ce al meu nu sa inbolnavit de la alti ,lasa sa-i inbolnaveasca si el "e tragic ca avem si satfel de parinti.Cresteti copii cu dragoste si cu mare grija ,invatatii sa se fereasca si nu-i lasati sa scuipe pe jos,explicatii ce e o batista ,invatatii sa cunoasca apa si sapunul ,periuta de dinti,sa bea din paharele lor si veti vedea ca ia-ti feri de multe.
Memorat
Lemonade
Vizitator
«
Răspunde #5 :
Iunie 08, 2008, 02:01:17 pm »
si noi mergem la salina anul acesta
sper sa ajute
Memorat
SORINA
Jr. Member
Calificativ: +3/-0
Deconectat
«
Răspunde #6 :
Iunie 08, 2008, 10:57:00 pm »
Pt doamna Eni. Nu credeti ca exagerati cu copilul dvs? Organismul trebuie sa se lupte cu microbii pt a/si crea anticorpi, desigur asta nu presupune sa manance din containe, dar nici extrema cealalta nu cred ca e buna, parerea mea.
Memorat
similoreg
Moderator
Sr. Member
Deconectat
«
Răspunde #7 :
Iunie 09, 2008, 12:00:34 am »
Temperatura in Salina turda e de 10-12 grade, fie vara, fie iarna. se coboara in salina 220 de trepte si acolo se sta fiecare cat considera. Noi am stat cate 4 ore zilnic, timp de 12 zile.
Memorat
dorissella
Jr. Member
Calificativ: +1/-0
Deconectat
«
Răspunde #8 :
Iulie 21, 2008, 03:34:49 pm »
am auzit si eu ca e f bun tratamentul acesta
sincer inca nu am incercat ......dar urmeaza
Memorat
mona
Newbie
Calificativ: +2/-0
Deconectat
Răspuns: Răspuns: sfaturi pt. sanatate
«
Răspunde #9 :
August 23, 2008, 09:42:18 pm »
Citat din mesajul lui: eni din Iunie 08, 2008, 08:00:52 am
E foarte important sa sti sa-ti educi copilul de mic.Eu am o fetita de 5 ani si 9luni sa zicem ca am avut-o la o varsa mai anaintata si de acea am fost foarte atenta la fiecare gest sau actiune al ei.De la 1 an si ceva am invatat-o sa-si sufle nasucul si crdeeti-ma e foarte important acest lucru ,desi am duso in colectivitate nu e un copil deloc bolnavicios dar e drept ca de mica a fost foarte instruita,ea nu bea apa doar din sticla ei si poti muri de sete ca sticla nu ti-o da eventual apa iti pune in ceva dar nimeni nu pune gura pe sticluta ei ,daca tuseste cineva ii atrage atentia sa puna mana la gura si sa nu se apropie de ea,nici nu se joaca cu copii care sunt murdari si primul lucru care il face cand vine de la joaca e sa se spele pe manute,nu mananca nimic nespalat ,sau daca cineva a muscat din ceva ea nici nu mai pune gura ca zice sunt microbi,ii fac analize de scaun cam la 6-9 luni,si cred ca totul depinde de cum educi un copil trbuie sa stie sa se fereasca si sa se ingrizeasca,la gradinita multi parinti aduc copii bolnavi si chiar odata cad am atras atentia unui parinte ca copilul lui are febra de ce il aduce la gradi ca se inbolnavesc si alti copii stiti ce mia raspuns"pai ce al meu nu sa inbolnavit de la alti ,lasa sa-i inbolnaveasca si el "e tragic ca avem si satfel de parinti.Cresteti copii cu dragoste si cu mare grija ,invatatii sa se fereasca si nu-i lasati sa scuipe pe jos,explicatii ce e o batista ,invatatii sa cunoasca apa si sapunul ,periuta de dinti,sa bea din paharele lor si veti vedea ca ia-ti feri de multe.
Crezi cumva ca noi nu am auzit de regulile astea sau ii lasam sa manance din gunoi? Insa oricat de mult l-ai instrui si poti creste copilul sub globul de cristal , in plus nici nu este recomandat.Copilul trebuie sa-si faca imunitate . Bun, i-am spus sa nu bea dupa alti copii, asta nu inseamna ca nu bea, dar nu fac o tragedie din asta. Ptr. ca un copil care nu a baut niciodata dupa altii, in momentul in care o va face odata 99% va lua o boala. Cu cat il feresti mai mult , cu atat va fi mai dispus sa adune toate virozele.
Oricum mesajul tau mi s-a parut foarte de sus
"invatatii sa cunoasca apa si sapunul ,periuta de dinti,sa bea din paharele lor si veti vedea ca ia-ti feri de multe"
. Multumim frumos, o sa incercam sa vedem d eunde putem face rost de sapun si pasta de dinti... chiar poate ne spui de unde se pot procura aceste lucruri...
Memorat
similoreg
Moderator
Sr. Member
Deconectat
«
Răspunde #10 :
August 24, 2008, 09:36:12 am »
Si eu sunt de parere ca fiecare copil trebuie invatat si sa se spele, cum sa manance sanatos, dar asa cum spunea Mona, daca scapa un biscuite pe jos si il baga il gura apoi, nu tre sa facem mare tragedie ca a inghitit microbi. Asa isi creaza organismul anticorpi. Am citi un studiu facut de americani ca la ei copiii se confrunta cu toto felul de alergii din cauza ca in locuintele in care stau totul este superdezinfectat, nu gasesc nici o particula de praf si cand ies in natura, organismul reactioneaza foarte urat.
Memorat
alerim
Newbie
Deconectat
«
Răspunde #11 :
August 28, 2008, 10:36:20 pm »
EU CRED CA UN PARINTE ARE OBLIGATIA SA ISI INVETE COPILUL SA SE SPALE PE MAINI INAINTE DE A MANCA CEVA, SA NU IMPRUMUTE TACAMURILE, PAHARUL,PERIUTA DE DINTI, PROSOPUL, PIEPTENELE,,ETC SI ASTA NU PRESUPUNE NICI UN STOC SUPLIMENTAR DE SAPUN , PASTA DE DINTI SI ALTE CELE.
SA ASTEPTAM SA-SI DEZVOLTE ANTICORPII FARA SA-L INVATAM ACESTE LUCRURI ELEMENTARE CRED CA ESTE O DOVADA DE NEGLIJENTA CRASA.
Memorat
Pagini:
[
1
]
« mesajul precedent
următorul mesaj »
Schimbă forumul:
Selectează o destinaţie:
-----------------------------
General
=> Probleme tehnice - site si forum
=> Anunturi echipa de coordonare
=> Sondaje
=> Concurs
=> Evenimente
Spatiu destinat copiilor si doar copiilor!
=> Forum copii
Planificare familiala
=> Sarcina
=> Sanatatea viitoarei mamici
=> Cum alegem locul nasterii
=> Ce luam cu noi la spital?
Clubul parintilor
=> Ingrijire, alimentatie, sanatate
=> Activitati creative pentru dezvoltarea abilitatilor copilasului tau
=> Sanatatea, educatia si comportamentul prescolarilor si scolarilor
=> Crestere, dezvoltare, sanatate, comportament
=> Educatie, probleme, perspective
=> Tu cum ai rezolvat o problema de sanatate?
Utile
=> Perspective si retrospectiva vacanta 2009 - destinatii, hoteluri, etc
=> Concedii, vacante - 2008
=> Ai auzit, ai vazut, ai verificat!
=> Legislatia la zi
=> Amenajarea casei
=> Retete
=> Lucruri interesante de pe internet
=> Umanitar