Bine ai venit,
Vizitator
. Trebuie
să te autentifici
sau
să îţi creezi un cont
.
Februarie 09, 2012, 09:15:20 am
o ora
o zi
o săptamană
o lună
Timp nelimitat
Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Caută:
Căutare detaliată
Priki! Bine ai venit in forum!
Clubul parintilor
Sanatatea, educatia si comportamentul prescolarilor si scolarilor
(Moderator:
similoreg
)
Imbogatirea culturii generale
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
« mesajul precedent
următorul mesaj »
Pagini:
[
1
]
Autor
Subiect: Imbogatirea culturii generale (Citit de 2211 ori)
similoreg
Moderator
Sr. Member
Calificativ: +5/-1
Deconectat
Imbogatirea culturii generale
«
:
Iunie 26, 2008, 11:08:19 pm »
»
www.CursuriCopii
. ro sau
www.TrainingCopii
. ro: Numai pentru parintii care stiu sa investeasca!
De astazi este mai simplu sa tii minte:
www.CursuriCopii
. ro sau
www.TrainingCopii
. ro sunt paginile de internet pe care le poti accesa oricand pentru a fi la curent cu toate programele pe care Departamentul de Training pentru Copii al companiei CleverBS le organizeaza special pentru copii cu varste intre 6 si 13 ani. Daca vrei sa fii pur si simplu uimit de cunostintele de cultura generala pe care copilul tau le afla dupa numai zece cursuri SAU daca vrei sa primesti lectii de la copilul tau privind bunele maniere pe care si le insuseste ca urmare a celor patru cursuri la care participa… viziteaza paginile de internet dedicate special cursurilor pentru copii de 6 - 13 ani si alege ordinea cursurilor pe care ti le doresti pentru copilul tau!
Bucuresti, 26 iunie 2008 (Educatie / Cultura / Arta)
«
Ultima modificare: Septembrie 03, 2008, 11:44:55 pm de către similoreg
»
Memorat
similoreg
Moderator
Sr. Member
Deconectat
Răspuns: Imbogatirea culturii generale
«
Răspunde #1 :
Iulie 03, 2008, 08:16:34 am »
OFERA-I COPILULUI TAU SANSA DE A ASCULTA CELE MAI FRUMOASE POVESTI, CARE AU UMPLUT INIMILE DE BUCURIE ATATOR GENERATII.
Va oferim doua volume care cuprind 233 de basme.Pretul fiecarui VOLUM/DVD ESTE 50 LEI (taxe postale incluse), daca veti achizitiona ambele volume veti plati doar 75 LEI pret in care sunt incluse si taxele postale. PENTRU A FACE COMANDA TRIMITETI UN MAIL LA
comanda_basme2009@yahoo.com
cu mentinunea COMANDA la subject, NUMELE SI ADRESA COMPLETA,CNP(Codul numeric personal). COLETUL VA FI EXPEDIAT IN SISTEM RAMBURS CU PLATA LA RIDICAREA ACESTUIA DE LA OFICIUL POSTAL DE CARE APARTINETI.
20000 de leghe sub mari . - Cutiuta muzicala 28 . Abu Hassan . . Ali Baba si cei patruzeci de hoti . Amintiri din copilarie . Arhipelagul in Flacari . Aventurile lui Cippolino . MARK TWAIN - Aventurile lui Huckleberry Finn . Balaurul . Povesti - Bamby . Barba Albastra . Barbu lгutaru (V Alecsandri) . Barbu St-Delavrancea - Palatul De Clestar . Batranul luntras . Ber caciula . Bucle de aur . Bunica . - Caciulita . Califul barza . 1001 de Nopti - Califul si Cadiul . Calusarul . Calutul cocosat . Calutul Roib . I Creanga - Campan verde si frumos . Jules Verne - Capitan la 15 ani . Capra cu trei iezi . E Garleanu - Caprioara. Carbunarul si domniata. - CARLO GOZZI - Printesa Turando. Cartea fermecata. Casuta Din Padure. - povesti despre Vlad Tepes. Cealalta Ancuta - Hanul Ancutei (I Slavici). Ceasornicaria. Cenusareasa Champollion. Charles Perrault - Povestea Boabelor de Diamant. TudorArghezi - Cheile. Coana Chirita оn voiagiu (V Alecsandri). Cocoselul - neascultator. Copiii capitanului Grand. Copilaria lui Mozard. Cosina cea frumoasa si neascultatoare. - Craiasa zapezii. Craiul Cris. Cri-Cri. - Cufarul zburator. Darul spiridusilor. Diamantul buclucas. Din porunca stiucii. Doi copii cu parul de aur (P Ispirescu) Hirso de Molina - Don Hill de Ciorap-Verde. El Garleanu - Caprioara. Emirul si poetul. Familia Chit-Chit. Fantana Dintre Plopi. Fantana uitata . Farizada. Fat-Frumos din Lacrima - M Eminescu. Fat-Frumos, voinicul codrului . Fata cu potirul pe cap. Fata din dafin. Fata padurarului . Feciorul cel vrednic (I Slavici). Feciorul cel vrednic. Fetita cu chibriturile Fica Rinului . Fiul faraonului . Floare de soare. Fluturele galben - FRATII GRIMM - Acul, Fusul, Gagaga si alti cativa - Gainareasa. TArghezi - Geamantanul . Greuceanu Guturaiul Hainele imparatului - H CH ANDERSEN - Crai - Daru - Lebe Hansel si Gretel Haralambie - HARRIET BEECHER STOWE - Coliba TArghezi - Hotul . Ileana Sanziana . Impacarea. Inima Rece . Insira-te margarite. Ioanea mamei. I Creanga - Danila Prepeleac- Harap alb I L Caragiale - Diplomatie - J VERNE - Capitanul Baderr . Keloglan. Lacul cu elefanti InaSterescu - LaculDinSiropDeBradCuTrestieDinZaharArs. Ladita de aur. Legende Mitologice - Ispravile Lui Sisif . Lewis Caroll - Alice in Tara Minunilor. Mary Poppins. MICI ECONOMII . Mircea si Baiazid. Motanul Incaltat. - Muc cel mic N.St. Gray - - Se toarce iar Nada florilor . - NALBA SI RASURA. Nastratin Hogea. Neghinita. - NEISPRAVITUL.. Nica fara frica . Nils Holgerson . O judecata dreapta (P Ispirescu). O judecata inteleapta. O poveste pentru bunica. Ochii mamei . Pacala si Tandala . Paiul de orez . Pasarea maiastra P Ispirescu. Pescarul lautar. . - D'ale lui Pacala . P Ispirescu - Aleodor Imparat. Piatra albastra. Pinochio . TArghezi - Povestea porcului . Povestea unui om lenes si Prostia omeneasca . Povestea Zamfirei - Alba Ca Zapada . Cosette - V Hugo . Pinocchio . Seicul din Alexandria . - Ursul Pacalit De Vulpe . Punguta cu doi bani Sarea in bucate 208. Scufita Rosie Tinerete fara batranete si viata fara de moarte
«
Ultima modificare: Septembrie 04, 2008, 12:26:55 am de către similoreg
»
Memorat
similoreg
Moderator
Sr. Member
Deconectat
«
Răspunde #2 :
Iulie 06, 2008, 08:55:09 pm »
Cu copilul meu cel mare 5 ani si jumatate, invatam prin joc. Va dau exemple de cateva jocuri pe care le practic cu el in timp ce eu fac altceva prin casa:
Ii spun sa numere pana la 100, si numara el eu doar ascult.
Acum numara din 2 in 2 pana la 100 si el numara
Ii spun sa numere din 5 in 5 pana la 100
Sa numere descrescator de la 20 la 0
Sa adune numere pana la 10 ( 3+6, 5+4,....)
Sa adune numere formate doar din zeci ( 60+40) pana la 100. etc.
Ne jucam si cu litere. Ii dau diferite cuvinte ( mai lungi) pe care sa mi le desparta in silabe, sau sa le desparta pe litere.
Ne jucam sa imi spuna animale care incep cu litera A.(ex Arici, antilopa...) Animale care incep cu B, cu C....pana ce folosim tot alfabetul.
La fel ne jucam cu Nume de copii. Sa dea exemple de nume care incep cu A, cu B, cu C....
Sa dea exemple de tari care incep cu A, B.....
Totul facem sub forma de joc, el crede ca se joaca, io cred ca invata
. Desigur complexitatea jocului poate sa difere in functie de varsta si de inteligenta copiilor.
As dori sa spuneti si dvs ce alte jocuri faceti cu copiii dvs.
Memorat
similoreg
Moderator
Sr. Member
Deconectat
«
Răspunde #3 :
Iulie 20, 2008, 12:42:08 am »
Cu copilul meu de 5 ani si jumatate ma mai joc " Jocul sinonimelor" ( e un joc inventat de mine ) Si "Jocul antonimelor" ( tot inventie proprie)
ex: Eu spun: magar
Copilul raspunde asin
Eu spun ciorap
Copilul raspunde soseta
Si la antonime Eu spun "rade" Copilul spune "plange"
Eu spun "jos", Copilul spune "sus"
E un loc pe care putem sa il jucam si in timp ce gatesc prin bucatarie, sau fac altceva prin casa.
Memorat
similoreg
Moderator
Sr. Member
Deconectat
«
Răspunde #4 :
Iulie 24, 2008, 09:50:32 pm »
Un joc pe care il folosesc cu fiul meu e tot inventat de mine "singular- plural" Eu zic un substantiv la singular si el imi zice la plural: Ex '"copil " si el zice "copii"
Eu zic la plural, el zice la sg. Ex: Covoare" el spune " covor"
«
Ultima modificare: Noiembrie 04, 2008, 04:23:33 pm de către similoreg
»
Memorat
similoreg
Moderator
Sr. Member
Deconectat
«
Răspunde #5 :
Octombrie 18, 2008, 01:38:01 pm »
Recomand parintilor sa ii invete pe copiii sa completeze integrame. Acestea le dezvolta mult gandirea, imaginatia, sunt capabili sa opereze cu notiuni, invata cuvinte noi, sinonime pentru unele cuvinte. Copilul meu e in grupa pregatitoare, stie sa scrie tipar, si de citit citeste si litere mici si mari, zilnic face integrame pt copii. La inceput completeaza singur careurile pe care le stie si pe urma cu ajutorul meu le temina. Facem integrame doar de cateva luni si a progresat mult si cu cititul, si cunoaste multe cuvinte pe care nu le stia inainte.
«
Ultima modificare: Noiembrie 04, 2008, 04:24:10 pm de către similoreg
»
Memorat
Antonia
Newbie
Calificativ: +0/-0
Deconectat
«
Răspunde #6 :
Octombrie 26, 2008, 10:13:06 pm »
Foarte inventiva sunteti!
Felicitari!Mie nu mi-a trecut prin cap asa ceva si cred ca din cauza ca nu am destula rabdare,sunt uneori mai nervoasa caci am trei copii tare neastamparati.Dar iau modelul acestor jocuri si o sa le incerc.
Memorat
similoreg
Moderator
Sr. Member
Deconectat
«
Răspunde #7 :
Noiembrie 04, 2008, 04:33:29 pm »
Felicitari pt cei trei nazdravani ! Un alt lucru pe care il fac acum cu copilul cel mare e ca il pun sa imi spuna povesti in timp ce eu trebaluiesc prin casa. Am grija ca in fiecare seara sa ii citesc o poveste inainte de culcare. Le preferam pe cele clasice (fratii Grimm, Andersen, Ion Creanga ) A doua zi imi povesteste el ce a auzit in ajun. Ca sa il motivez sa doreasca sa povesteasca ne facem ca...suntem la o gradinita cu copii mai mici decat el carora trebuie sa le povesteasca, sau prezentam o emisiune cu povesti pentru copii. Atat ascultatul povestilor, dar mai ales povestitul de catre copil le dezvolta mult limbajul, vocabularul. Desigur ca unde e cazul interin si io, dar in general ii place sa povesteasca singur.
Prefer sa ii citesc io povestile nu sa le asculte la calculator pt ca pot sa ii explic unele cuvinte necunoscute, sau sa intervin cu explicatii.
Memorat
Pagini:
[
1
]
« mesajul precedent
următorul mesaj »
Schimbă forumul:
Selectează o destinaţie:
-----------------------------
General
=> Probleme tehnice - site si forum
=> Anunturi echipa de coordonare
=> Sondaje
=> Concurs
=> Evenimente
Spatiu destinat copiilor si doar copiilor!
=> Forum copii
Planificare familiala
=> Sarcina
=> Sanatatea viitoarei mamici
=> Cum alegem locul nasterii
=> Ce luam cu noi la spital?
Clubul parintilor
=> Ingrijire, alimentatie, sanatate
=> Activitati creative pentru dezvoltarea abilitatilor copilasului tau
=> Sanatatea, educatia si comportamentul prescolarilor si scolarilor
=> Crestere, dezvoltare, sanatate, comportament
=> Educatie, probleme, perspective
=> Tu cum ai rezolvat o problema de sanatate?
Utile
=> Perspective si retrospectiva vacanta 2009 - destinatii, hoteluri, etc
=> Concedii, vacante - 2008
=> Ai auzit, ai vazut, ai verificat!
=> Legislatia la zi
=> Amenajarea casei
=> Retete
=> Lucruri interesante de pe internet
=> Umanitar