Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Februarie 08, 2012, 10:36:55 am

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Caută:     Căutare detaliată
+  Priki! Bine ai venit in forum!
|-+  Clubul parintilor
| |-+  Educatie, probleme, perspective
| | |-+  Cum imi pedepsesc copilul atunci cand greseste?
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect. « mesajul precedent următorul mesaj »
Pagini: [1] In jos Trimite acest subiect Imprimă
Autor Subiect: Cum imi pedepsesc copilul atunci cand greseste?  (Citit de 1190 ori)
similoreg
Sr. Member

Calificativ: +5/-1
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Iunie 08, 2008, 01:51:39 am »

Cum va pedepsiti copilul atunci cand acesta greseste?
Memorat
cristina
Newbie
*

Calificativ: +0/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Iunie 09, 2008, 11:12:27 am »

"Omul din greseli invata!". Este un principiu pe care ne bazam. Nu se intampla o tragedie cand un copil greseste, e normal acest lucru, nu are de unde sa stie si trebuie sa i se explice cu calm ca daca ar fi facut altfel, ar fi reusit.
Interesant este faptul ca reactionam din instinct, fara a trece prin filtrul gandirii greselile pe care le fac prikindeii nostri. Va dau un ex. daca un musafir a varsat un pahar cu....orice, pe fata de masa, se raspunde" nu-i nimic, se spala", dar daca copilul a varsat un pahar cu...orice pe fata de masa, reactia este total invers. De ce?......
Este normal, foarte normal sa gresim, indiferent de varsta, totul se invata, iar pedepsele nu isi au rostul.
Este parerea mea ca mamica si mi-o mentin.
Pupici.
Memorat
similoreg
Sr. Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Iunie 10, 2008, 07:44:02 pm »

Stiti ce imi place mie cel mai mult la un copil ? Cand greseste noi il certam, ridicam tonul la el. Dar, in momentul in care ne deschidem bratele si il chemam la noi el uita instantaneu ca l/am certat si vine spre noi. De ce oare nu putem sa facem si noi acelasi lucru?
       Nu ar fi frumos sa iertam si sa uitam greselile celor ce ne cer iertare?
Memorat
Anca
Newbie
*

Calificativ: +1/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #3 : Iunie 11, 2008, 02:50:06 pm »

Eu consider ca noi trebuie sa ne stapanim, sa nu ridicam tonul la copil chiar daca a gresit si sa-i explicam cu blandete. Altfel ce pretentie sa avem ca ei sa nu tipe daca noi ridicam tonul la ei?
Fetita mea e prea mica pentru "pedepse" (ce urat suna acest cuvant Sad) si sper sa fie nevoie de cat de putine mai tarziu.
Memorat

similoreg
Sr. Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Iunie 12, 2008, 12:42:26 am »

Cand am folosit termenul de pedeapsa nu am sugerat doar intelesul de pedeapsa fizica ( bataie ), pedeapsa poate fi si interzicerea unor lucruri, restrictionarea limitarea ....marirea exigentei fata de copil, etc.
Memorat
SORINA
Jr. Member
**

Calificativ: +3/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Iunie 12, 2008, 12:57:32 am »

Eu ii interzic, (dupa ce am explicat) sa faca unele lucruri pe care le face cu placere,
Memorat
dorissella
Jr. Member
**

Calificativ: +1/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Iulie 09, 2008, 12:45:21 pm »

As vrea sa ma spun un mod de a pedepsi copilul ...pe care l-am gasit intr-o carte draga mie de educare copilului ...se numeste EDUCATIA COPILULUI NEASTAMPARAT.
Am gasit in carte o metoda care la mine a functionat .
I explici copilului regulile ...si de cate ori greseste sau face ceva bun ...e rasplatit cu cate un punct .
Fie rosu ...pt o fapta buna...fie negru pt o fapta rea ...la un total de puncte rosii e recompensat cu cate ceva .
Iar la un total de cateva puncte negre ...le anuleaza pe cele rosii.
Incercati...mie mi-a placut si a dat rod .
Si va doresc multe satisfactii in aceasta privinta.
Memorat
Pagini: [1] In sus Trimite acest subiect Imprimă 
« mesajul precedent următorul mesaj »
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!

Copyright Editura Viata si Sanatate 2008. Toate drepturile rezervate. Site realizat de NaturalPixel

Pagină creată în 0.068 secunde cu 20 cereri.