|
similoreg
|
 |
« : Iunie 08, 2008, 02:13:57 » |
|
Semnificatia numelui ex. Teofan= Aratarea lui Dumnezeu
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
SORINA
Jr. Member

Calificativ: +3/-0
Deconectat
|
 |
« Răspunde #1 : Iunie 08, 2008, 03:18:17 » |
|
MARIA= Regina
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Lemonade
Vizitator
|
 |
« Răspunde #2 : Iunie 08, 2008, 01:40:41 » |
|
MARIA= Regina
MARIA / MARIANA / MARIELA - de la Miryam, nume ebraic insemnand "copil dorit". Altii interpreteaza prenumele ca insemnand "rebel" sau "multa amaraciune" Din cercetarile mele Maria nu are legatura cu statutul de regina.Poate ne zici sursa 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
SORINA
Jr. Member

Deconectat
|
 |
« Răspunde #3 : Iunie 08, 2008, 02:49:36 » |
|
Pt Lemo, citeste mai mult...Si daca era sa fi fost corecta puteai sa ne zici ca nu ai citat despre numele Maria din bogata/ti memorie ci ai dat "copy/paste'' 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
similoreg
|
 |
« Răspunde #4 : Iunie 08, 2008, 11:47:48 » |
|
Parerea mea este ca e bine sa dai copilului un singur nume, nu un carnat de nume, iar acesta sa fie numele unui sfant, ca micutul sa aiba un ocrotitor.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Lemonade
Vizitator
|
 |
« Răspunde #5 : Iunie 09, 2008, 11:13:09 » |
|
Pt Lemo, citeste mai mult...Si daca era sa fi fost corecta puteai sa ne zici ca nu ai citat despre numele Maria din bogata/ti memorie ci ai dat "copy/paste''  sorina, eu am cautat in dictionarele de nume gasite pe net. peste tot ai sa gasesti la fel. in biblioteca personala mai am 3 care aceeasi explicatie o furnizeaza insa intr-o alta formulare. evident ca e un copy/paste.nu vad care e problema. 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
similoreg
|
 |
« Răspunde #6 : Iunie 10, 2008, 06:13:25 » |
|
Haideti sa folosim acest subiect pt a da idei de nume altor parinti, va rog. 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Anca
Newbie
Calificativ: +1/-0
Deconectat
|
 |
« Răspunde #7 : Iunie 11, 2008, 03:01:14 » |
|
Parerea mea este ca e bine sa dai copilului un singur nume, nu un carnat de nume, iar acesta sa fie numele unui sfant, ca micutul sa aiba un ocrotitor.
Eu una nu cred in sfinti, copilul are ocrotirea lui Dumnezeu, e mai mult decat suficient. Si eu i-am dat un singur nume, inventat de mine, fiindca nu imi placea cum e scris 'alice' si i-am pus Alise. E de rezonanta nemteasca.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
prichi
Newbie
Calificativ: +4/-0
Deconectat
|
 |
« Răspunde #8 : Iunie 17, 2008, 11:27:08 » |
|
Noi nu am ales un nume pentru baietelul nostru, potrivit cu semnificatia pe care o are. Am pus numele care ne placea cum suna. Pana la urma numele de asta e pus, ca sa il rostesti de multe ori cu multa placere, sa il poti transforma in alint. Deasemenea consider ca e foarte bine sa fie un nume simplu, care se scrie asa cum se pronunta. Trebuie sa ne gandim de cate ori in viata va trebui sa isi spuna numele si de cate ori va trebui sa spuna litera cu litera in cazul unui nume greoi. Noi ii spunem simplu: ANDREI si il alintam in fel si chip.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
prichi
Newbie
Calificativ: +4/-0
Deconectat
|
 |
« Răspunde #9 : Iunie 17, 2008, 11:48:48 » |
|
Fetelor nu e cazul sa fim rai unii cu altii pe acest forum. Tin mult la acest site pentru copii si implicit la acest forum. Vreau sa invat din experienta voastra, vreau sa ajut, daca pot si, nu in ultimul rand, vreau sa-mi fac prietene de nadejde. Oriunde gasim critici. Aici mi-as dori sa gasesc o oaza de liniste si incurajare.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
camelia
Newbie
Calificativ: +0/-0
Deconectat
|
 |
« Răspunde #10 : Iunie 17, 2008, 05:44:16 » |
|
Numele fetitei mele este Delia Francesca Nu stiu ce inseamna dar mi-a placut cum suna si este un nume destul de rar intalnit. Oricum de doi ani jumate mi se pare ca este un nume deosebit pt ca e numele fetitei mele. Daca ar fi chemat-o Maria sau Ana sau oricum altfel sunt sigura ca mi se parea cel mai frumos nume.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
similoreg
|
 |
« Răspunde #11 : Iunie 17, 2008, 11:46:56 » |
|
Numele copiilor mei este Casian si Teofan, si pt mine sunt cele mai frumoase, asa cum spunea o antevorbitoare. 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
SORINA
Jr. Member

Deconectat
|
 |
« Răspunde #12 : Iunie 23, 2008, 08:29:38 » |
|
Haideti a dam exemple de nume( numele copiilor nostri ) ca sa ia o idee si altii. Ce spuneti de Tudor, Luca, nume care sunt date tot mai des .
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
similoreg
|
 |
« Răspunde #13 : August 03, 2008, 03:00:39 » |
|
Mara, Sofia,
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
LidiaD
Jr. Member

Calificativ: +4/-1
Deconectat
|
 |
« Răspunde #14 : August 04, 2008, 10:48:25 » |
|
Nu cred ca daca ii dam copilului un nume de sfant el va fi la fel. Cazurile sunt multiple.Dar oricum,e frumos sa poarte un nume cu o semnificatie deosebita.Cunosc un copil cu numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi) care nu a facut cinste deloc numelui ci contrariul. Mi se pare bataie de jos la adresa lui Dumnezeu.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|