Camelia, fitati sunt si in painea alba , iar in painea neagra sunt cei mai multi fitati , mult mai mult decat in gris. Fitatii sunt compusi dintre Ca, Fe, Zn , Mg si acidul fitic. Asta nu inseamna ca grisul nu are valoare nutritiva.
M-ati speriat cu chestia asta cu grisul si m-am documentat. Ideea este ca sa nu hranim bebelusul
numai cu gris. Cum a zis si similoreg in mesajul precedent despre bebilasul care l-a vazut in spital :
Mi/a spus ca o sa ma lamuresc si singura dupa cateva zile de alimentatie diversificata cum va arata copilul.
Alimentatia trebuie
diversificata. Dar nu ca grisul e toxic deacuma

Si este vorba despre clasicul gris cu lapte de vaca, si , trebuie sa spun, ca si laptele de vaca determina la copiii sub un an anemia feripriva.Anemia feripriva apare daca bebelusul e hranit
excesiv cu fainoase si daca se foloseste laptele de vaca in locul alimentatiei naturale cu laptic de la mamica.Mie pediatra mi-a recomandat fara lapte de vaca pana la un an.
Deci problema e data da, de gris, dar mult mai mult de laptele de vaca in care se fierbe!
Folosit ca o masa pe saptamana , dupa un an , grisul nu numai ca nu este daunator dar este benefic.
Sa aveti copii sanatosi si frumosi!