|
admin_general
|
 |
« : Iunie 01, 2008, 11:14:02 » |
|
In aceasta lista, puteti adresa orice intrebare la care ceilalti parinti sa va poata oferi un raspuns. Exemplu: Ce medic pediatru imi recomandati pentru copilul meu?
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
ella
Newbie
Calificativ: +0/-0
Deconectat
|
 |
« Răspunde #1 : Iunie 03, 2008, 02:00:54 » |
|
buna! am o papusica de fetita de aproape 9 luni. as vrea sa schimbam informatii despre ceea ce papa puiutii vostrii ... astept mesajele voastre! pupici
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
prichi
Newbie
Calificativ: +4/-0
Deconectat
|
 |
« Răspunde #2 : Iunie 05, 2008, 12:56:46 » |
|
Buna ella, si eu am un papusel de baietel de un an si 9 luni.Am alaptat pana a implinit un an si 8 luni  , iar BB nu a avut nici un fel de problema de sanatate. Noi nu i-am dat pana acum carne(a gustat ceva peste), oua sau lapte de vaca(cu exceptia iaurtzelelor). Mancam insa orice altceva(legume inabusite, paste de linte,naut,fasole,masline, mazare, fulgi de cereale, orez brun,nuci, susan si fructe cat cuprinde). Ii place foarte mult laptele de soia sau de orez. E foarte, foarte activ si nu e grasunel, insa analizele sunt OK. La voi cum merge treaba cu diversificarea alimentatiei? Pana primim vesti va pupilicim si va dorim sa va bucurati de sanatate!
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Lemonade
Vizitator
|
 |
« Răspunde #3 : Iunie 05, 2008, 09:59:44 » |
|
prichi, a papat san exclusiv pana la varsta de 1 an 8 luni? fara nimic solid?au nu am inteles eu bine. ella, noi avem 2 copii si nu au mancat carne.Impotriva produselor lactate,noi nu suntem. Pune intrebari mai concrete si cu mare drag eu iti raspund.  Caci daca copilasul papa carne, raspunsurile noastre nu prea iti sunt de folos. Oricum eu baiatului cel mare i-am dat la varsta asta cam ce mancam noi.Noi nu folosim vegeta in mancare (cea din comert) si astfel a putut manca linistit ce puneam pe masa.Nu i-am gatit separat
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Naomi
Newbie
Deconectat
|
 |
« Răspunde #4 : Iunie 05, 2008, 01:56:57 » |
|
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
prichi
Newbie
Calificativ: +4/-0
Deconectat
|
 |
« Răspunde #5 : Iunie 05, 2008, 05:48:11 » |
|
lemonade, sigur ca am inceput diversificarea la 6 luni. Am vrut sa specific tipul de lapte pe care i l-am administrat pana la un an si 8 luni(+ lapte de soia,orez). Si BB al meu mananca tot ce mancam noi, insa ii mai gatesc si separat pentru ca el are 4 mese pe zi si nu vreau sa-i dau aceleasi feluri de mancare. Ce parere aveti de oua? Sigur ca nu sunt indispensabile, insa noi inca mai mancam si nu stiu daca e indicat sa-i dau lui BB.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Lemonade
Vizitator
|
 |
« Răspunde #6 : Iunie 06, 2008, 09:48:00 » |
|
prichi, eu stiu cateva cazuri de alaptat exclusiv pana la 2 ani fara nimic solid. (inafara de paine) si ma refer acum recent in ultimii 5 ani, nu pe vremea bunicii. de aceea te-am intrebat- doar din curiozitate. eu am pareri bune despre oua. depinde insa si de ceea ce mananca gaina. fie ele chiar si de casa, trebuie cercetat putin. uite eu dadeam la copii oua de la un vecin, pana am aflat chiar de la el ca le hranea cu excremente de la porcii lui  asa ca am stopat de tot.mi se pareau mie ciudate ouale la aspect, dar nu as fi banuit.  oul este bogat in proteine, si copii care nu consuma carne au nevoie de el.e mai greu la noi in Ro de inlocuit, nu beneficiem de atatea soiuri de nuci si alte seminte iar preturile sunt cam de neatins saptamanal (nu pentru toti).poate candva situatia va fi mai aparte.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
similoreg
|
 |
« Răspunde #7 : Iunie 08, 2008, 12:07:07 » |
|
De ce nu dati carne bebeilor vostri ?
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
SORINA
Jr. Member

Calificativ: +3/-0
Deconectat
|
 |
« Răspunde #8 : Iunie 08, 2008, 03:20:21 » |
|
Aceeasi intrebare ca inainte de ce nu dati carne, are vreo legatura cu religia dvs? Mi/a placut faza cu ouale din vecini. 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Lemonade
Vizitator
|
 |
« Răspunde #9 : Iunie 08, 2008, 01:45:45 » |
|
he he nu are legatura cu nici o religie.eu sunt impotriva carnii de vreo 10 ani si ma refer in special la carnea din comert.cine are posibilitatea sa hraneasca copilul cu puii din curtea bunicii sau parintilor e altceva cat de cat. carnea in sine nu este indispensabila.oa limentatie fara carne e posibila, una fara legume si fructe nu.daca prima varianta e realizabila nu vad nici un motiv pentru care sa nu o adopt. analizele vorbesc de la sine. proteina din carne cat si fierul se pot inlocui cu altceva. nu e obligat nimeni sa adopte acest stil de alimentatie. : 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
similoreg
|
 |
« Răspunde #10 : Iunie 08, 2008, 02:29:40 » |
|
Imi cer scuze pt Lemonade, era doar o intrebare, am simtit ironia din raspuns. Imi cer scuze inca o data
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Lemonade
Vizitator
|
 |
« Răspunde #11 : Iunie 09, 2008, 11:11:03 » |
|
 si ce anume era ironic? asta e motivul pentru care nu dau eu carne copiilor mei. ca nu e sanatoasa, ca e plina de hormoni.am raspuns sincer.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
similoreg
|
 |
« Răspunde #12 : Iunie 10, 2008, 06:14:43 » |
|
Bine, poate am gresit eu cu ironia. Daca nu te/ai suparat, f. bine. 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
similoreg
|
 |
« Răspunde #13 : Iunie 10, 2008, 06:44:23 » |
|
Ce parere aveti de iaurturile Danone, Casa buna, .....sunt sau nu sanatoase pt copii?
Un pediatru mi/a spus sa nu dau copiilor, ( desi o fac) Danone, ca n/ar fi sanatos. Mi/a recomandat sa cumpar lapte de la tarani din piata si sa il fierb si asa fiert sa il torn in borcanele si acel iaurt sa il dau copiilor. Ce parere aveti?
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
camelia
Newbie
Deconectat
|
 |
« Răspunde #14 : Iunie 17, 2008, 05:49:41 » |
|
Cat a fost fetita mea mai mica si eu faceam la fel fierbeam laptele si-l faceam iaurt, cumparam foarte rar iaurt din comert. Sunt sigura ca cel mai sanatos e cel facut in casa pentru ca nu e facut din nimic altceva; coloranti E-uri... etc.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|