Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Februarie 08, 2012, 10:24:30 am

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Caută:     Căutare detaliată
+  Priki! Bine ai venit in forum!
|-+  Clubul parintilor
| |-+  Crestere, dezvoltare, sanatate, comportament (Moderator: prichi)
| | |-+  medicina naturista
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect. « mesajul precedent următorul mesaj »
Pagini: [1] In jos Trimite acest subiect Imprimă
Autor Subiect: medicina naturista  (Citit de 1418 ori)
similoreg
Sr. Member

Calificativ: +5/-1
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Iunie 09, 2008, 06:30:35 am »

Ce leacuri traditionale cunoasteti?
Memorat
similoreg
Sr. Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Iunie 15, 2008, 04:10:34 pm »

Iata cateva afectiuni care se pot trata cu ....miere. De la un crescator de albine am aflat ca e bine sa consumam zilnic, pe stomacul gol cate o lingurita de miere, chiar daca nu suntem suferinzi de ceva boala. De curand am inceput si eu sa le administrez copiilor mei miere,

Mierea ca factor terapeutic
Mierea a fost mentionata ca medicament înca din cele mai vechi timpuri. Biblia, Coranul, Talmudul contin si ele referinta de acest gen. Mierea este si azi o prezenta în medicina populara, fiind utilizata pentru tratarea afectiunilor cailor respiratorii superioare, pentru ulcerele pielii, pentru afectiuni gastrice.

Ulcere, gastrite, diaree
Utilizarea mierii ca tratament pentru ulcere si gastrite vine din traditia populara. Descoperirea rolului Helicobacter pylori în ulcer i-a condus pe cercetatori la explicarea efectului terapeutic prin efectul antibacterian. De asemenea, mierea protejeaza mucoasa gastrica prin stimularea fluxului sanguin, prin efectul antiinflamator si prin stimularea cresterii celulelor epiteliale. În plus, ca si glucoza, mierea ajuta absorbtia sodiului si a apei.

Micoze
Micozele sunt datorate ciupercilor dermafite (Deuteromycontina), sunt extrem de comune dar foarte greu de tratat. De cele mai multe ori, ele se asociaza cu infectii bacteriene. Proprietatile antimicrobiene ale mierii au efect asupra ambelor infectii.
Probleme oftalmologiceConjunctivitele si cheratitele, arsurile, sunt sensibile la tratamentul cu miere.
Tratarea ranilorRanile beneficiaza atât de efectul antimicrobial cât si de suportul oferit de miere pentru refacerea tesuturilor. Nu se trateaza cu miere ranile asociate varicelor.
Proprietati ale mierii
Efecte clinice Cauze
Activitate antimicrobiana Sterilizarea ranii, inhibarea factorilor patogeni, îndepartarea mirosurilor neplacute, bariera împotriva contaminarii Aciditatea, stimularea sistemului imunitar, actiunea agentilor antimicrobieni
Activitatea antiinflamatorie Reducerea durerii, reducerea edemelor, reducerea exfolierii Suprimarea procesului inflamator prin eliminarea radicalilor liberi de catre antioxidanti
Stimularea vindecarii Ajuta la sinteza colagenului, la cresterea celulelor, creste fagocitoza Creste aportul de oxigen, curata rana de reziduuri, hraneste celulele
Pentru tratarea ranilor utilizati miere de provenienta controlata, pastrata în conditii optime. Mierea trebuie sa fie în contact direct cu rana. Cel mai bine este ca mierea sa fie aplicata pe un suport de pansament antiaderent cu ochiuri suficient de mari ca sa permita trecerea mierii. Pansamentele trebuie schimbate des deoarece mierea va fi spalata de exudatul din rana.
ArsuriPrin vâscozitatea ei, mierea protejeaza arsurile de infectii, sterilizeaza ranile si grabeste vindecarea. Se utilizeaza miere neprocesata, nediluata.
Memorat
camelia
Newbie
*

Calificativ: +0/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Iunie 19, 2008, 02:00:53 pm »

Ce probleme ati avut cu bebicii vostri cand au iesit dintisorii?

E adevarat ca daca ies mai repede dintisorii sunt mai ,,slabi" adica se cariaza mai repede?
Memorat
camelia
Newbie
*

Calificativ: +0/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Iunie 19, 2008, 02:04:11 pm »

Scuze!!! subiectul cu dintisorii nu-si are locul la ,,medicina naturista" vroiam sa creez un subiect nou de discutie dar se pare ca nu am reusit.
Poate ma ajuta cineva!
Memorat
similoreg
Sr. Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Iunie 19, 2008, 07:32:32 pm »

Probleme prea mari nu am avut cu nici unul din copii atunci cand le/au iesit dintisorii. Cel mare a facut febra putin cand i/au iesit caninii, in rest nu am avut probleme.
     Copilul meu cel mic nu a facut febra cand i/au iesit dintisorii, dar caninii, i/au iesit toti odata si atunci  a facut putina febra si i/a mers burtica. ( Am inteles ca sunt simptome normale).
     De la medicul dentist am aflat ca in perioada de crestere a dintilor ( si nu numai ) tre sa ia fluor . Mi/a recomandat medicamentul Zimafluor pe care il dau copiilor.

Memorat
SORINA
Jr. Member
**

Calificativ: +3/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Iunie 23, 2008, 08:51:21 am »

Si eu ii dau fetitei 1 tableta micuta  de 0,25 mg de Zimafluor. Dintii ei au iesit dupa 1 an si 3 luni. Nu a facut febra decat la canini, putin.,
Memorat
similoreg
Sr. Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Iulie 06, 2008, 08:31:52 pm »

Mai cred ca un rol important in a avea o dentitie sanatoasa pe tot parcursul vietii, in afara de o igiena corespunzatoare este si consumul de produse lactate, si nu cele din comert ci cele naturale.
Memorat
SORINA
Jr. Member
**

Calificativ: +3/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Iulie 09, 2008, 05:08:16 pm »

Si ereditatea isi spune cuvantul.
Memorat
Pagini: [1] In sus Trimite acest subiect Imprimă 
« mesajul precedent următorul mesaj »
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!

Copyright Editura Viata si Sanatate 2008. Toate drepturile rezervate. Site realizat de NaturalPixel

Pagină creată în 0.077 secunde cu 20 cereri.