|
admin_general
|
 |
« : Iunie 01, 2008, 11:21:10 » |
|
Daca ai un copil cu varsta cuprinsa intre acesti ani probabil ca intrebarea de mai sus nu iti da pace. Hai sa gasim impreuna solutii.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
dorissella
Jr. Member

Calificativ: +1/-0
Deconectat
|
 |
« Răspunde #1 : Iunie 03, 2008, 01:16:15 » |
|
Eu cred ca e foarte important cum ne educam copii. Cel mai bine ar fii daca mamele ar putea sa stea acasa ...si sa educe copii. Dar in timpurile de azi e f greu sa faci asta pentru ca sunt destul de multe cheltuieli. Sugestia mea ar fii ca macar daca merg mamele la lucru sa aiba o program care sa le permita sa stea si cu copii. Vorbeam cu cineva zilele trecute ,o mama care are un copilas de nici un an de zile ....si i-am pus intrebarea ce o sa fac dupa ce copilasul va face 2 anisori. Raspunsul m-a cam lasat cu gura cascata ....o sa il duc la cresa ...ca doar si noi acolo am fost dusi si nu am murit Si daca tot sunt nevoite mamele sa lase cu cineva copii ....eu zic sa fie de incredere. Sa nu ne creasca si educe copii altii....sa ne luam timp sa i educam noi
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Lemonade
Vizitator
|
 |
« Răspunde #2 : Iunie 05, 2008, 10:21:10 » |
|
ehe, sunt multe mame care duc copilul la cresa de la o varsta mai mica.asa e situatia din pacate. eu sunt socata si de alimentatia impusa copiilor. dar nu aici e locul discutiei. eu aleg gradinita dar sa fie una crestina.e un mediu propice pentru un copil crescut cu frica de Dumnezeu. scoala, daca ar fi posibil sa aleg una crestina, as face-o. acasa, nu e de stat cu copilul.pana la 2-3 ani e indicat (asa cum prevede si legislatia in vigoare) nu insa pana la varsta scoalara. copilul trebuie sa se socializeze.eu am observat diferenta la copilul nostru cel mare.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
similoreg
|
 |
« Răspunde #3 : Iunie 08, 2008, 01:08:03 » |
|
Si mie mi/ar placea sa il dau la o gradi sau scoala crestina, dar nu avem asa ceva. Asa ca asta ne revine noua, familiei. Nu cred ca tre sa condamnam mamele care isi dau copiii de mici la crese, ce stim noi in ce situatie financiara, sau de alta natura se afla? Ce mama nu si/ar dori sa stea cu copilul, dar nu toate au acest privilegiu. Nici bona nu si/o permite oricine.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
SORINA
Jr. Member

Calificativ: +3/-0
Deconectat
|
 |
« Răspunde #4 : Iunie 08, 2008, 03:31:19 » |
|
Eu voi sta cu al meu pana ce va avea 2 ani, apoi buni pana la 3 si apoi la camin.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
eni
Newbie
Calificativ: +0/-0
Deconectat
|
 |
« Răspunde #5 : Iunie 08, 2008, 08:13:43 » |
|
Indiferent daca stati sau nu acasa cu copii dar de ala 3 anisori trebuie sa mearga undeva copilul,trebuie sa stie ca are unprogram si noi vrem ca lui sa-i creasca aripile.Daca stai doar tu cu copilul sau o bona il sufoci ,el are nevoie de copii si prin joaca de la gradinita invata enorm ,nu se poate compara un copil de la gradinita cu un copil crescut de o bona fie ea dadaca cu doctorat,in legatura cu gradinitele crestine eu cred ca datorita faptului ca sunt atatea clase de religie e greu sa poti face o gradinita crestina sa poti cuprinde pe toti,aici cred ca trebuie sa aibe un rol important familia si chiar din primi ani sa-l incurajezi sa se aplece in genunchi inaite de culcare si sa ne rugam sa-i spui povestioare cu Isus si sa-i indrepti pasi spre Dumnezeu.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Anca
Newbie
Calificativ: +1/-0
Deconectat
|
 |
« Răspunde #6 : Iunie 11, 2008, 02:52:33 » |
|
eni, ai citit vreodata despre homeschooling?
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
similoreg
|
 |
« Răspunde #7 : Iulie 06, 2008, 08:58:51 » |
|
In unele tari din UE maternitatea este de 3 luni, iar noua nu ne ajung 2 ani. 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
abigaella
Newbie
Deconectat
|
 |
« Răspunde #8 : Iulie 14, 2008, 06:30:51 » |
|
eu cred ca cea mai buna educatie o poate primi un copil de la parintii sai....dat fiind faptul ca majoritatea tatilor sunt la munca,mamele raman de multe ori acasa crescand copilul....inca nu sunt mamica dar cand o sa am copil ,chiar daca am servici,voi sta acasa si imi voi ingrijii copilul...un copil are cea mai mare nevoie de mama lui,si nu de babysitter sau doica....nu as vrea ca la 3 ani copilul meu sa vada doica ca pe o mama iar pe mine ca o prietena si atat....vreau sa ii ofer toata dragostea si educatia necesara 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
alerim
Newbie
Deconectat
|
 |
« Răspunde #9 : August 28, 2008, 09:57:33 » |
|
IDEAL ESTE CA PARINTII, ADICA MAI MULT MAMA , SA SE OCUPE DE ADUCATIA COPILLUI, IAR GRADINITA IL AJUTA IN PRIMUL RAND SA SOCIALIZEZE SI SA SE OBISNUIASCA CU UN ANUMIT RITM SI PROGRAM PE CARE IL VA URMA MULTI, MULTI ANI PANA LA TERMINAREA LICEULUI/FACULTATII. PERSONAL NU CRED CA GRADINITA RESPECTIV SCOALA TREBUIE SA -I FACA COPILULUI EDUCATIA RELIGIOASA, ASTA SE FACE IN FAMILIE SI MI SE PARE ABSURD CA UN COPIL SA INVETE O RUGACIUNE SAU CEVA REFERITOR LA RELIGIE DOAR DE FRICA CA O DA-L ASCULTE A DOUA ZI SI O SA IA NOTA MICA .
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
mona
Newbie
Calificativ: +2/-0
Deconectat
|
 |
« Răspunde #10 : Septembrie 08, 2008, 01:09:33 » |
|
Copilul meu merge la gradinita de la 3 ani si cateva luni. Este o gradinita particulara, crestina si sunt multumita. Si el este fericit acolo, cu siguranta a avut mai multe de invatat decat de la o bona.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
alerim
Newbie
Deconectat
|
 |
« Răspunde #11 : Septembrie 10, 2008, 12:06:06 » |
|
Sunt putin nedumerita: ce se intelege prin gradinita crestina, din cunostintele mele in Romania majoritari sunt crestiniii! Am auzit de gradinite de stat, particulare,scoli de stat/particulare, facultati de stat/particulare, dar de gradinite crestine sau necrestine nu Poate ma lamureste cineva si pe mine!
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
admin_general
|
 |
« Răspunde #12 : Septembrie 10, 2008, 01:25:50 » |
|
Cred ca termenul de "gradinita crestina" e putin fortat si nu se potriveste contextului majoritar religios din tara noastra. Din cate stiu eu acest termen are menirea de a numi o gradinita care este sustinuta de un anumit cult religios crestin din Romania, indiferent care ar fi el, iar cele care sunt de stat, e clar ca sunt sustinute de catre stat. Cred ca se foloseste acest termen din dorinta de a face distinctie cumva intre o gradinita particulara si una crestina. Cea particulara este sustinuta de o anumita firma, asociatie sau fundatie. O lista a cultelor religioase recunoscute in tara nostra gasiti aici http://www.culte.ro/DocumenteHtml.aspx?keyword=biserici-culte
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
mona
Newbie
Calificativ: +2/-0
Deconectat
|
 |
« Răspunde #13 : Septembrie 10, 2008, 01:46:49 » |
|
Cand spun gradinita crestina m-am referit la o gradinita care apartine unei biserici , adica copiii invata sa se roage , li se ofera o educatie deosebita , bineinteles pe langa activitatile si cursurile specifice varstei si care sunt incluse in programa scolara. Probabil nu m-am exprimat corect. Daca mai sunt nelamuriri va explic. 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
alerim
Newbie
Deconectat
|
 |
« Răspunde #14 : Septembrie 10, 2008, 11:50:16 » |
|
Da, poate fi si asta o optiune a unui parinte-o gradinita patronata de o anumita biserica. Cred ca la varsta gradinitei, copilasii de abia invata sa mance singuri, sa foloseasca toaleta, o poezie doua, un cantec, socializeaza, dar sa vorbim de o educatie deosebita la gradinita mi se pare exagerat, daca inteleg eu bine sensul cuvantului "deosebit". Iar educatia religioasa se face acasa, in familie in principal. Eu am invatat-o pe fetita mea care merge acum in grupa mijlocie sa spuna in fiecare seara la culcare rugaciunea cu ingerasul si consider ca este suficient pt. varsta ei , si ,sincer nici nu astept de la educatoare asa ceva. Cred ca la gradinita un copil nu trebuie neaparat sa mearga ca sa invete sa se roage.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|